torsdag 30. september 2010

en (litt for) søt dag

Ja, det var en fin dag igår. Jeg var med Monika, og Karro også gitt, og tok tatovering i Richmond. (Se hvor fin Monika sin engel ble på bloggen hennes  her ). Jeg liker Richmond.



Det tok litt lang tid med den tatoveringen til Monika, så Karro og jeg gikk på café en liten tur. Der hadde de strøssel til kaffen. Det likte jeg. Å se på da, ikke å ha på kaffen.


Også tok det enda lenger tid med den tatoveringen, så jeg måtte dra og være flink og gå på skolen. webdesign. Dumdidum. Vente på trikken. Har litt møkkete sko ser jeg. Kanskje jeg skal vaske de litt.


Å, ja, jeg fikk også endelig kjøpt meg ny harddisk! Så nå kan jeg jobbe på macen igjen. Det var jo litt praktisk, nå som jeg faktisk har begynt å gjøre noe.

Senere på kvelden var det lansering av det nye Wooden Toy magasinet. Ganske flink han der Timba. Her er Timba. Timba. Jeg liker navnet. Ser han ikke litt ut som en vampyr forresten?


Glade Henriette, Marie, Sandra og Astrid (som alltid). Og linselusen Ola.


Her tror Kim, Vanja, Kjetil og Silje at jeg tar et kjempekult bilde av dem. Men så klarte de jo ikke å stå stille. Så da skulle jeg bare sette opp isoen litt på kameraet, men innen jeg hadde gjort det (tok sånn ca 4 sekunder) hadde jo de begynt å gjøre noe helt annet. Ja, å ha med seg barn på tur vettu.


Også var jo jeg der også såklart.


Her er de kule kidsa. Og skimter jeg forresten ikke her Astrid i bakgrunnen, med de fingrene sine? Jo, det gjør jeg. Fingrene til Astrid var på veldig mange av bildene mine. Astrid er flink til å være irriterende. Det liker jeg. Haha.


Også dro vi på café igjen. Alle skulle ha fancy cappuccino. Bård skulle visst ha mange. Ikke Kjetil. Han drikker bare long black. Ikke jeg. Jeg hadde jo allerede drukket kaffe. Jeg drakk ginger lemongrass te. Nam. Også diskuterte vi hva vi skulle kledd oss ut som hvis vi skulle hatt en kle-deg-ut-som-noe-som-begynner-på-samme-bokstav-som-navnet-ditt-begynner-på-fest. Såklart ble det mye tiss og bæsj ogsånn. Og Kim skulle bare jukse. Kvarmelampe. Klava. varmelampe og lava. Kanskje han var kald.


Også (ja, jeg gjorde enda mer denne dagen! I know!), gikk vi på sugar station. Nye yndlingsbutikken til Kjetil. "Kan vi ikke svippe innom Sugar Station a?" "Kanskje vi skal gå en tur ned på Sugar station?" "Når vi først er der nede, kan vi jo gå innom Sugar Station da?"




Sugar Station er akkurat det det høres ut som. Det er ekstremt mye godteri der. Også er det godt godteri. Har jeg aldri funnet her før. Ikke bra. Men det ser veldig fint ut med godteri da. Jeg liker fargene. Og formene. Derfor gjorde jeg dette igår, når jeg egentlig skulle jobbet med museumsoppgaven.



Også ble det til dette.


Også fikk jeg vondt i magen. For jeg tåler jo ikke så mye sukker. Ikke hvete heller. Og det er det helt sikkert i masse av det her. De putter jo hvete i alt. "De" er de slemme folkene som trikser og mikser med alt mulig rart av tilsetningstoffer og andre dårlige ting (sukker og hvete og sånne ting), for å klare å produsere mat så billig og fort som mulig, og som også skal holde så lenge som mulig. Jeg har skrevet om mye jeg liker i dette innlegget. Dette liker jeg ikke. Men det tror jeg ikke jeg skal rote meg inn på nå. For nå må jeg jobbe litt mer med Bambra Press oppgaven min, som jeg skal snakke med Jo om imorgen, før jeg skal sove.

Her er en liten gif. Syns det var så lenge siden jeg hadde laget en, at det var på tide nå.

tirsdag 28. september 2010

tre

Idag har jeg vært på skolen, drukket kaffe og spist suppe på suppestedet, savnet, gjort webdesignlekser, savnet, spist en god risotto på urbany, savnet, sett på fine websider, savnet, blogget på den nye webdesignbloggen som vi må blogge på fordi den teller 40% av karakteren vår, savnet og ikke sett på Robin Hood.

Her er linken til den nydelige bloggen, hvis noen som helst i verden kan være interresert i det. Kan nesten garantere at det ikke kommer til å komme særlig mye spennende informasjon der.

Her er et bilde av et tre. Jeg tok det en dag det regnet. Jeg skulle ta et bilde av et tre i regnet, så jeg gikk ut og ble våt. Men da jeg kom til treet hadde det jo sluttet og regne såklart. Så da tok jeg bilde av et tre i solaktig vær istedenfor. Jeg syns det er ganske fint. Vet ikke helt. Det har en stemning på en måte. Kanskje jeg skal gå å ta et nytt bilde av det treet en dag. Nå har det sikkert begynt å komme blader på det også.



Imorgen skal jeg være med Monika og ta en tatovering. Monika skal ta en tatovering altså. Ikke jeg. Selvom jeg har lyst. En muffins, eller en sånn russisk matryoshka dokke, eller en fin typografisk en. Men ikke imorgen. Imorgen skal Monika ta en engel. Kanskje fordi hun er en engel. Kanskje jeg har lyst på en engel også en dag.

Også skal vi på Wooden toy launch på kvelden. Det blir nok en fin dag tror jeg.

søndag 26. september 2010

footylol



Ting jeg har fått dilla på: Grapefrukt, appelsin, cherrytomater, avokado, eple. Jeg tåler ikke eple. Ikke mandler heller. Og jeg elsker mandler. Mandler og eple. Det er jo bare teit. Det er faktisk mer irriterende å ikke kunne spise eple enn å ikke kunne drikke melk eller spise brød. Det finnes jo masse alternativer til melk og brød. Det finnes ikke eple uten eple i. Du kan jo spise banan. Ja. Men det er jo ikke det samme da, selvom det er godt det og. Men ikke så godt her. Det er noe rart med bananene i Australia. De er liksom litt tørre, hvis det går ann å si det om bananer. Men hvis jeg skreller eplet, da kan jeg spise det. Hvis jeg skreller mandlene og. Men det er litt mer jobb vil jeg si.

Igår var det footyfinale her i Melbourne. Australsk fotball. Voldsom sport med rare regler. Litt som rugby, bare annerledes. Ingen beskyttelse. Også er banen rund. Oval. Uanz. Det var finale, og det er en stor greie her. Så vi var på footylunsj på Southbank. Det var kos. På grunn av menneskene og maten. Kampen kom litt i andre, eller tredje blir det jo, rekke da. I hvert fall for meg. Andre var jo litt mer engasjert. Hvis jeg skulle rangere engasjementet, og det skal jeg jo, så var det en soleklar vinner. La meg presentere Vanja:







Og på en meget god andreplass var Jørund!




Kim, Bård og Ole på en delt tredje plass. Periodisk engasjert vil jeg kalle det. Ofte opptatt med å diskutere footy, andre sporter, eller alt mulig annet (stikkordet er diskutere), røyke, drikke øl og drive med helt andre ting innimellom.

Engasjert

Engasjert


Diskutere


Drive med helt andre ting

Resten av girlsa mine, Silje, Monika, Ingrid og Sandra, hvor glad jeg enn er i dere, dere får ikke være med på lista. Engasjementet var for dårlig rett og slett. Men fine er dere da.






Kjetil er liksom i en helt egen kategori han kjenner jeg. Ikke noe å si på engasjementet egentlig. Konsentrasjonen er kanskje ikke alltid tipp topp da. Men å ha på seg North Melbourne Kangaroos-skjerf (okey, vi bor i Noth Melbourne, men allikevel) på en kamp mellom Collingwood Magpies og St Kilda Saints, det skjønner til og med jeg at er feil. Fin du Kjetil.

Merkelig


Merkeligere

Merkeligst


Åja, og jeg da. Hmz... jeg kom vel kanskje ikke på noe plass jeg heller. For det første skjønner jeg ikke helt reglene. Eller mangler på regler. For det andre byttet jeg lag å heie på hver gang noen overbeviste meg om at jeg heiet på feil. For det tredje er jeg mer opptatt av hvor mye de der guttene tåler. Nå ser jo ingen av dem ut da. Ikke tror jeg de er særlig smarte heller. For så mye juling de får. Alt er jo lov. Jøje. Ja, her er det eneste bilde av meg fra den dagen. På vei inn på badet for å klippe Jørund. Ja, for det er jo det nye store det nå tydeligvis. Å bli klipt av meg. Hm. Trendy med litt skjeivt, ujevnt, uperfekt hår for tiden.



Men ja, se nøye på dette bildet.

Stillingen på kampen. Finalen. Ble 68-68. Uavgjort er det. Da skal de vel ha ekstraomganger, straffekonkurranse eller sånn første målet vinner eller noe sånt da? Nei. Ikke i Australia. Ikke på finalekampen tusenvis av mennesker har gledet seg til og brukt massevis av penger på billetter til. Neida. De skal spille en ny kamp for å avgjøre finalen. En ny kamp. Samme tid, samme sted. Neste uke. LOL! Det er faktisk det dummeste jeg noen gang har hørt om. Ikke det at det bryr meg sånn veldig mye. Men ja, for et antiklimask a. Ingen vant. Kom tilbake neste uke dere. Gøy. Rar stemning kan jeg tenke meg. Ingen glade. Ingen sinte. Bare ingenting. 

Jaja, da får vi vel bare gjøre det samme neste uke da. Greit for meg. Vi koste oss vi.

fredag 24. september 2010

workshoppin

Fredag igjen. Ingen Simon idag. Men jeg kan jo ta en liten evaluering av min egen innsats denne uka da. Har jeg fulgt timeplanen min? Hm... Nja, ganske bra, vil jeg svare på det.

Jeg kan ikke skryte på meg å ha stått opp klokka 9 hver dag. Men jeg har lagt meg litt tidligere enn vanlig. De fleste dagene.

Jeg har vært i alle klassene og forelesningene jeg skulle være i.

Jeg har trent.

Jeg har blitt ferdig med både den første webdesignoppgaven og positive posteren.

Jeg har jobbet med idéen på Bambra Press oppgaven, og vært på min første consultation med Jo (læreren) idag. Ja, det skal jeg hver fredag. Og hun var til og med fornøyd med arbeidet mitt. Og da er jo jeg fornøyd også.

Så da er det bare den der Museo Italiano CSD-oppgaven jeg ikke har jobbet så mye med, men har tenkt på den da. Også skal jeg jobbe med den nå i helgen. Det står på planen.

Hm…  hva mer…
Jo, jeg har til og med vært sosial og hjelpsom. Vi var på workshop hos Vanja, Monika og Kim på Southbank på onsdag. Og der vettu, etter jeg var ferdig med det jeg skulle gjøre, hjalp jeg Kim med å sette opp websiden hans. Siden jeg har blitt et sånt webdesigngeni i det siste! Det var gøy og fint. Også virker den til og med. Det føles veldig bra å kunne hjelpe noen med noe syns jeg. Og etterpå var jeg modell (LOL) for Monika. Hun lager et fotoessay. Noe om hud. Det var flaut. Føler ikke helt at jeg er modellmateriale, haha. Men det var også gøy og fint. Jeg kunne tydeligvis brukes til noe.



Se som jeg hjelper Kim.


Og nå koser vi oss litt med workshop i stua hos oss. Eller "workshop". Mest tull og fjas kanskje. Ser på bilder, og diskuterer blogger, og snakker om hvem som skal gå å kjøpe noe godt. Eller, skal vi se, Kim gjør jo faktisk noe. Noe bibliotekgreier. Han inkluderer oss veldig i oppgaven sin i hvert fall. Ja, den oppgaven har vi snakket utrolig mye om her nå. Haha. Men alltid fint å hjelpe som jeg sa her tidligere. Silje jobber også tydeligvis. Og hm.. Kjetil jobber jo han og jo. Er bare jeg som egentlig ikke gjør det da. Men det er jo viktig å oppdatere verden med hva vi driver med her også da. Er det ikke? Men nå skal vi faktisk gå å kjøpe noe godt, også skal vi se på Robin Hood, Den nye. Det er jo fredag. Kan ikke bare jobbe heller.

mandag 20. september 2010

reclaim your life

Hvis det er noen som lurer på hva jeg (eller noen andre her) ikke driver med, så er det facebook. Nå. På grunn av dette.







Jeg var jo på facebook for bare en liten stund siden, så nå er det tydeligvis 129 minutter til neste gang jeg kan det da. 




Så hva gjør jeg i mellomtiden? Da må jeg vel blogge litt da. Er jo ikke akkurat som om jeg gidder å gjøre noe annet. Joda. Jeg drikke te og webdesigner litt. Passe fornøyd med det. Skal vel egentlig levere den første webdesignoppgaven på onsdag. Lurer på om jeg blir ferdig. Jo. Ja. Blir det. Har jo hvertfall, skal vi se,



118 effektive minutter foran meg nå. Lykke til Therese. Takk.

søndag 19. september 2010

botanisk terapi

Når man er syk og ligger i senga hele dagen alene da tenker man for mye. Jeg har tenkt for mye helt siden tirsdag. Det har jo vært litt slitsomt for hodet da. Så det var fint å snakke med Simon igjen på fredag. Vi skulle jo egentlig snakke om hvordan det hadde gått med den time managementen min. Jeg fikk en timeplan sist, hvor jeg skulle fylle ut når jeg skulle stå opp, være på skolen, trene, gjøre lekser, spise og sånne ting, men det har jo naturlig nok gått ad undas denne uken. Har jo ikke gjort noe av det. Spist litt da. Yoghurt og 4 kjøttboller som Silje og Kjetil lagde en dag. Flinke. Snille. Men så da snakket vi om andre ting isteden. Om hvordan jeg føler meg. Om ulykken. Om hvor jeg føler at min plass er nå. Om samvittighet. Om å føle seg bra. Om å føle seg dårlig.

Mange lurer på hvordan det ser ut der. Lå du på sofaen idag? Nei. Det er ingen sofa. Ingen store bokhyller. Ingen møbler i mahogany. Ingen sjeselong. Bare et rom med et bor og to stoler. En annet bord med en data. Et vindu med utsikt rett inn i en annen bygning. Murstein, og en gjennomsiktig gangbro. Det går ikke så veldig ofte mennesker på den. Blåe rare trekantede metallgreier jeg ikke aner hva er til. Også ser man såvidt himmelen. Fint. Nei, ikke så veldig. Det er jo på skolen. Bygning 108. Den kjedligste bygningen. Men det viktigste er ikke det. Det viktigste er at det er noen der. Noen som gidder. Det er fint. Det er fint og trist. Sånn som alt er. Alt fint føles fint og trist.

Sandra intervjuet meg til et magasin hun lager her en dag. Det var bare et spørsmål. Hva gjør deg glad? Det var et bra spørsmål. Jeg svarte noe sånt som:  venner, turer, høre på bra musikk, synge høyt, danse rart, oppdage nye steder, le, gjøre meg selv flau, gjøre andre flaue, gjøre andre glade. Gjøre andre glade er så bra, hvis du gjør det bare for at du har lyst til å gjøre det, ikke fordi du må. 

Forrige lørdag var Vanja, Kim, Kjetil, Monika, Bård, Ole og jeg på tur i botanisk hage. Det gjorde meg glad. Det var fine mennesker som gjorde meg glad. Jeg tror jeg gjorde noen glade også. Det var mange som lo i hvert fall. Også var det mange som hoppet og drakk te og kaffe, spiste scones, slappet av, fikk muffins av noen jenter Bård vinket til, tok på ålene (ikke jeg!), tullet og fjaset, så på de militærfolka som heiste ned flaggene (følte meg litt Australiapatriotisk da, alle stod så fint på rad og rekke), tok bilder, koste oss.