mandag 31. mai 2010

1 uke til frihet

Ja, det er bare en uke igjen til vi har levert folioen og har ferie. Det skal bli så fint det. Jeg er litt umotivert til å gjøre siste finish på oppgavene mine, så jeg gjør alt mulig annet istedenfor. Vaske klær, se på Carnivale, le av GP-Didrik sin skjorte, facebook, gå å spise suppe på suppestedet, men så er det stengt der også må vi gå på mr. Tulk istedenfor og bestille tre like supper (for der hadde de bare en type suppe) og tre like isteer med sugerør (til isteen asså, ikke suppa) og se litt ut som vi er i barneselskap, også ler servitørene litt av oss. Men det er fint. Finere enn å gjøre ferdig leksene mine. Men jeg skal gjøre de ferdig asså. Og de skal bli så vakre, og jeg skal printe de på vakkert papir og ta vakre bilder av dem. For jeg har kjøpt en vakker folio fra den ganske så fantastiske butikken Zetta Florence til 150 dollars og håndlagde plastlommer til 40 dollars, hjelpes meg. Så den folioen og de plastlommene kan jo bare å ha vakre arbeider i seg. Ellers blir de litt fornærmet tror jeg. Og det vil vi ikke ha noe av.

Men ja, ferie ja. Dere burde glede dere til det dere også. For da kommer det kanskje noen litt mer spennende blogginnlegg fra denne kanten av jorda. Og ikke bare sånn tull som jeg har lagt ut i det siste fordi jeg trenger å ikke gjøre lekser, men noe annet en liten stund. Jeg lover at jeg ikke skal skrive noe mer om lekser eller printing eller skole eller folioer da. Bare gøye ferieting. Som roadtrip og dyr og natur og spennende steder og nye opplevelser og caféer og øl og vin og utstillinger og konserter og fine venner og nye sko kanskje, for det begynner å bli hull i mine nå. Så det burde dere glede dere til ja.


Her har dere et bilde av meg og revegenseren min. Bare sånn at dere ikke skal glemme hvordan vi ser ut.


Nå->Leksetid.

fredag 28. mai 2010

halloo, kem e det som har vokset syltetøyet mitt?

Er det dette du mener?


Jeg er ikke helt sikker jeg silje. Kan det være den samme som gjorde dette?



og dette?



Hmm... Her kreves det litt etterforskning føler jeg. Flaks at jeg har en tidligere karriere som detektiv da!


Okey, her har vi en bøtte med voks på komfyren.


Oj, et egg med lue


Næmmen, i skapet også


Også i bestikkskuffen da


Og det der er ikke en vanlig redtip banana eller?

Oj, her er vi inne på noe føler jeg.


Og her!


Takket være mitt superzoomspionkamera og fantastiske etterforskningsskills har jeg funnet de skyldige. Værsegod. Bare hyggelig! Sender regningen i posten jeg.

onsdag 26. mai 2010

Pop

Av en eller annen grunn, så føler jeg plutselig at jeg har ganske god tid på å gjøre ferdig oppgavene nå. Kommer sikkert til å angre på at jeg har skrevet dette om noen dager, når jeg kommer på at det er tusenvis av ting jeg har glemt og jeg føler at jeg ikke blir ferdig med noen ting... Det er jo tross alt bare 12 dager igjen til folioen skal leveres! Men men, fint å ikke føle seg stresset en liten stund da. Men i hvert fall... Siden jeg føler at jeg har litt god tid, kan jeg ta meg tid til å gjøre litt andre ting også. Som å for eksempel sitte i stua og skravle med Silje og Daniel, noe jeg gjorde istad. Også plutselig skjer dette. Veldig random... 

Daniel: Det ligger en Passion Pop under sofaen. 
Silje og Therese: Hæ?
Daniel: Det ligger en Passion Pop under sofaen. Rett under deg, Silje.
Silje og Therese: Hæ? Haha. Næsj. 
For vi kunne ikke huske sist det var noen her som drakk Passion Pop. Og med noen så mener jeg såklart Bård eller Ole, de er jo tross alt de eneste som faktisk drikker Passion Pop i hele Australia tror jeg.
Daniel: Jo, se under der da.

Silje stikker hånden sin under sofaen og gjett hva hun finner. En Passion Pop. Jah. Og det er ikke så rart at vi ikke kunne huske sist det var noen her som drakk Passion Pop, for det fine var at den ikke var tom engang. Det lå en uåpnet Passion Pop under sofaen vår. Så da blir det fest idag også da :) Neida. Alt dette var bare tull! Neida, det var ikke det! Det var bare tull at det blir fest idag, det blir det jo såklart ikke, det er jo Onsdag, og vi er jo ikke helt gærne heller! Men på fredag, da blir det fest, fest med Passion Pop :)

(Og til Bård eller Ole: Du kan bare glemme og få tilbake den Passion Popen! Finnern er vinnern!)

søndag 23. mai 2010

!pw 'LI

Jeg tror 17. mai forfølger meg litt! Bare se hva jeg så på Sportsgirl her for to dager siden. Dette kan neppe være tilfeldig! Røde, hvite og blå klær, og det der er en slags 17. may-sløyfe vil jeg påstå! legg forøvrig merke til at den er feil vei, eller det de tror er riktig vei her da... australske asså... må jo le litt av de da stakkars.


Ellers så er det mulig at jeg har blitt litt ekstra patriotisk av å feire 17. mai i utlandet. Noe de fleste ikke-norske synes er litt merkelig tror jeg. Fikk denne fine kommentaren av Ipek (en fantastisk jente fra tyrkia i klassen vår) på facebookchat igår:



Men nå vil jeg få påpeke at Ipek ikke engang husket hvilken dag den tyrkiske nasjonaldagen er på da. Så hun vil nok aldri skjønne nordmenns forkjærlighet for 17. mai, og Kongen selvfølgelig (eller er det bare meg det kanskje).

Og bare sånn for dere (mest mamma) som ikke er venner med meg på facebook, jeg har ikke fått meg rosa hår, men syns jeg kledde det litt bra da, så kanskje jeg plutselig skal farge det sånn. Ikkesant?

torsdag 20. mai 2010

tirsdag 18. mai 2010

17. mai er vi så glad i

Dette var min første 17. mai utenfor Norge noen gang. Må si jeg savnet barnetog, is og vifting med flagg. Savnet til og med korps litt. Selvom jeg egentlig er litt redd for korps. Haha. Men 17. mai her var ganske fint da. Det var sol og vi koste oss så mye vi kunne. Vi (eller mest jeg egentlig) sang sanger og gikk litt i tog etter hverandre på gata. Ikke så lenge da men. Også forklarte vi mange hva 17. mai var og hvordan vi feiret, og alle lo av oss og syntes nordmenn var veldig merkelige tror jeg. 

Dagen begynte med at vi endelig leverte den CSD-en vår. Det var en lettelse må jeg si. Er ganske overrasket over at jeg ble ferdig med den egentlig, heh... neida... hadde alltid troa. Så var det bare presentasjonen igjen da. Og den var i dag kl 09.30! Men det gikk greit. Greit i forhold til at vi la oss i 4-5 tiden i natt i hvertfall...hehe... jaja, her er dagen min i bilder: 


Vinke til Kongefamilien såklart.




Kjetil og jeg hadde muffins- og kaffefrokost i parken.


Så når Silje og Cecilie var ferdig med sine presentasjoner, var det Champagnelunsj da.




Etter litt 17. mai-shopping (penklær, for det hadde vi jo ikke så mye av fant vi ut) trengte vi en te-, jordbær- og sjokoladepause.


Også var det på med finstasen og spretting av den fineste (les billigste) champagnen vi kunne finne. Kjetil kjøpte seg sløyfe, se så fin:)


Bård og meg på 17. mai-middagen arrangert av Ansa. (Ny kjole, jeej. Kan ikke huske sist jeg kjøpte noe nytt. Var på tilbud asså. Ikke noe sløsing med penger jeg ikke har her i gården.)


Vanja hadde fått seg norsk neglelakk:)


Eh.. hmm.. Silje og Jørunds photoshoot.


Også var det 17. mai-tale av en gammel mann. Fint da.


Silje hadde til og med 17. mai-sløyfe med seg fra Norge. Bra forberedt Silje.


Partypoppers.


Fine bordet vårt.

Det var nå (kl. 2400) jeg hadde planlagt å dra hjem og legge meg (på grunn av den presentasjonen i dag). Men av uvisste grunner (kan kanskje ha hatt noe med at de kelnerene gikk rundt og fylte opp champagneglassene våre konstant), ble jeg med ut på Carlton. Alle skulle jo det. Så da kom vi oss ikke hjem før overnevnte tid. Men som en vis mann en gang sa til meg: Det er jo bare 17. mai en gang i året.

torsdag 13. mai 2010

spennende

Vil bare meddele at jeg fortsatt lever. Er bare begravet i en stor haug med umedgjørlig skolearbeid. Gleder meg så til mandag, for da har vi endelig levert den hmm... fine... fantastiske... flotte... ånei... forferdelige var det ordet jeg lette etter ja, CSD-en (communication design strategy. Åja, fancy ord, jeg vet). Sender ut litt hat til den. Hat. Sånn. Så har ikke så mye mer spennende å fortelle. Bortsett fra at Silje hadde bursdag i går da. Hurra! Hun ble 23 år, og mener nå at hun er blitt kjempegammel. Glad jeg bare er 22! damdidam. Ja. Så vi skal til Gertrude Street og spise tapas idag for å feire. Det blir fint å komme seg ut av leiligheten/elendigheten litt. Ellers ble jeg litt glad når jeg så at det ikke skjer så mye annet spennende i resten av verden heller.



Fikk en følelse av at jeg kanskje ikke går glipp av så mye selvom jeg sitter isolert på en øy midt i Stillehavet (eller det Indiske hav egentlig kanskje).

fredag 7. mai 2010

Elizabeth II

Vi har fått post:) Et fantastisk kort fra selveste London! Vi er kjempeglade, og det har selvfølgelig fått æresplass på kjøleskapet vårt! Tusen takk Heidi. Du er best! Skulle ønske du var her hos oss, da hadde vi vært enda gladere!


Også var Thomas og jeg på tur til Port Melbourne idag. Der skled vi på bananskall... Det var fint.

onsdag 5. mai 2010

godt råd

Fant denne i veska mi fra helgen.

Hadde glemt at jeg fikk en fortune cookie på asiafesten. For dere som ikke ser det, så står det: never use a hatchet to remove a fly from the forhead of a friend. Altså: Bruk aldri en øks til å fjerne en flue fra pannen til en venn. Hmm... nei det skal jeg huske på altså. Det er vel symbolsk da, men litt absurd kanskje. Men jeg hogget faktisk en venn i hodet med en høygaffel engang da. Det var såklart ikke meningen, og det var ikke fordi det satt en flue der. Det var vel på ungdomskolen. Vi skulle lage film om en seriemorder (jeg kommer jo fra landet, så det mest åpenlyse mordvåpenet var en høygaffel), og jeg skulle, grunnet mitt fantastiske skuespillertalent, være morderen da. Og når jeg skulle "drepe" min kjære venn, så glapp jeg høygaffelen litt... Noen vil kanskje påstå at dette kunne skje fordi jeg ikke er så veldig stor og sterk, men jeg vil bare påpeke at høygaffelen var veldig tung faktisk. Men i hvertfall.. hun fikk da altså høygaffelen i hodet og begynte å blø fra to små hull på en måte. Litt skummelt var det, men jeg kan forsikre dere om at denne historien har en lykkelig slutt. Hun lever i beste velgående ennå. Det morsomme er, at dette finnes vel faktisk på en videokassett et eller annet sted, for det var jo tross alt en film vi lagde. Kan ikke huske at vi så på det etterpå da men. Og de store filmplanene våre ble vel litt lagt på hyllen etter denne hendelsen, så det sikkert helt fantastiske manuset vårt ble aldri filmatisert ferdig :( Dumt. Hadde vært veldig gøy og se igjen alt vi lagde før egentlig. Lurer på hvor alt har tatt veien?

mandag 3. mai 2010

Harajuku

Det har skjedd mye i det siste. Det har egentlig vært fint, selvom det er litt slitsom og da. Men det er fint å gjøre masse ting så jeg slipper å tenke så mye på savn og skole. Det er så mye å gjøre med de oppgavene våre, men jeg orker liksom ikke tenke på det hele tiden heller. Må ha litt fri innimellom også. På torsdag var vi på bursdagsfest til en jeg egentlig ikke kjenner, men gøy var det. Det var asia-tema. Temafester er veldig populært her. Så alle hadde kledd seg ut, og de hadde sushi og asiatisk musikk. Fint. På fredag var det arrangert en "social evening in the name of research". Vi driver jo og designer alkoholflasker, så alle skulle møtes og drikke gin, absinth, sherry og vermouth. Hehe. Skole er jo litt gøy og da! På lørdag var vi på kino og så Kick-Ass, En fantastisk film som alle må se! Barn som er superhelter/henrettelsesmaskiner... haha, fantastisk morsomt, men ganske blodig da! Når vi kom hjem var det fullt slurpeeparty i leiligheten. Mye løfting av folk... også tråkket noen på den nye fantastiske DVD-spilleren vår.. men tror den virker ennå da. Håper det. Også var det søndag. Søndager er alltid litt sånn rart. Det er fortsatt helg, men du vet at det er mandag dagen etter, også føler du at du må gjøre noe fornuftig siden du tross alt ikke har gjort så mye fornuftig resten av helgen. Jeg fikk ikke gjort så mye fornuftig... Men siden søndager ofte er litt sånn kjedelige, så har Kjetil, Silje og jeg har startet en slags liten tradisjon om å gå ut og spise på søndager. Gjerne på steder vi ikke har vært før. Det er koselig syns jeg.

Her er litt blider fra asiafesten:

Jørund, Kjetil, Vanja, Monika og meg er klare til å gå.


Ninja-style-Josse. Best!


Ole helt som vanlig egentlig... :)



Ingrid, Monika og meg. Candy and Sushi (Y)


Men nå er det mandag og jeg må gjøre noe fornuftig. Så nå skal jeg begynne med det. Ja. Må bare sette sammen kindereggleka mi først.