onsdag 28. april 2010

trøtt

Jeg har lyst til å sove nå, men det kan jeg jo ikke. Vi må ha med 4 logoskizzer til imorgen og jeg har bare laget 3. Neida jeg har ikke bare laget 3. Jeg har ikke laget noen. Uff. Også er jeg sulten egentlig. Men da må jeg gå helt ned på kjøkkenet for å lage mat, og dessuten har jeg ikke noe mat jeg har lyst på heller. Kostholdet mitt er blitt litt ensformig syns jeg. Appelsin. Egg. Glutenfri musli med yoghurt. Te. Sushirolls. Glutenfri pasta. Taco. Hva skjedde med å lage nye spennende ting? Med urter og grønnsaker? Husker ikke lenger hva jeg pleide å spise jeg. Hva spiser man? Savner kokebøkene mine. Savner å ha et kjøkken med brukelig utstyr i. Og Jacobs, åå Jacobs.

tirsdag 27. april 2010

Vi har pønta





Idag hang vi opp plakatene våre, som skulle si noe om oss selv, i stua. Så nå blr det fint her. Men rydda har vi ikke da...

fredag 23. april 2010

Kaffetår

Denne uken har i hvertfall vært litt bedre enn den forrige! Endelig kom vaskehjelpen vår igjen, de har ikke vært her på sånn 4 uker eller noe, så nå ser ikke leiligheten vår helt forferdelig ut lenger. Føler meg litt dum for at jeg klager på at ikke vaskehjelpen vår har vært her egentlig... Er jo ikke akkurat sånn at jeg er vant til å ha det, men når vi flyttet inn her, så måtte vi ha det. Student cleaning som de så fint kaller det. De stoler ikke på studenter her vettu, at vi klarer og holde leiligheten ren så... men i hvertfall så har det vært påske og alt mulig rart, så da kom de jo aldri. Og de jeg bor sammen med er jo sååå rotete, så er jo umulig og holde det fint her! Neida...joda... neida, Kjetil du er veldig flink til å støvsuge;) Men må jo inrømme at det er ganske deilig og komme hjem til vasket kjøkken og bad og støvsugde gulv asså! Vi blir vel litt bortskjemte! Men så må vi jo betale for det og da.

Ellers var Kjetil og jeg og besøkte Linda, Daniel og Thomas i den nye leiligheten på tirsdag. Den lå langt ute i ingenmannsland og var veldig fin:) Vi spiste middag og følte oss veldig voksne. Vi ble oppfordret av Thomas til og rape litt og sånn, så det ikke skulle føles for voksent, men når Daniel fant fram kaffe og kake, så var vel egentlig det prosjektet ødelagt! Hahaha! (men han klarte og legge kaka opp ned på fatet da, så alt håp er enda ikke ute). Norsk musikk fra 60-tallet hørte vi på også, og hadde det såå koselig.



I går var vi og spiste taco på South Bank, det var og koselig. Hadde faktisk glemt det litt, men Kim og Bård laget jo et dikt/rap til alle sammen til og med! Det var fint. De er flinke. Tror det rimte litt til og med:) Etterpå dro vi på bowling... fnis.

(Dette bildet stjal jeg fra Kjetil, fordi jeg ikke hadde noen bilder selv.)

Monika og Veslemøy måtte prøve en eller annen rar simulatorgreie der inne, de lo så mye at jeg måtte snikforografere de med mobilen min for å se hva jeg gikk glipp av. Fniiiis.


Og Kim måtte spille skytespill helt til han hadde vunnet nok sånne gule lappeting til at han kunne veksle de inn i en.... lekemobiltelefon såklart! Det var veldig viktig faktisk.


Idag var vi en tur i Fitzroy for å se om vi fant noen flasker til den oppgaven hvor vi skal designe en Ginflaske. Det fant vi ikke, men vi fant en cafe hvor vi spiste suppe...


og tok bilder av hverandre


Også fant vi en hage med astronauter og frosker og andre dyr i:)



Åja, så har jeg eeeendelig fått farget håret og klipt meg, så nå ser jeg sånn her ut:

Fin?:)
Frisøren min var helt merkelig da. Fargen ble fin, men klippen var egentlig ganske slurvete syns jeg. Kanskje ikke så rart når hun måtte stå og sladre om folk hun kjente, og om han hjelpegutten som jobbet der, og vise kollegaen sin bilder av folk på facebook på mobilen sin mens hun holdt på.... "Take my phone, go to facebook, click on my friends, find David, click on his profile pictures, what do you think? Now go back to my friends, click on the other David, no, now you're on the same David again, haha!" jøje meg! Det er så skummelt og gå til nye frisører. Har ikke funnet noen jeg liker godt her enda:( Savner Anne-Marie på Adam og Eva i gamlebyen jeg! Hun er så flink og snill, og gjør ikke masse andre ting mens hun klipper meg. 

Men nå får jeg vel bli ferdig med denne fortellingen min snart. Skal bare si at i morgen skal jeg på innflyttingsfest til Linda, Daniel og Thomas. Det blir gøy håper jeg. For vi har kjøpt en kjempefin innflyttingsgave. Men seriøst, bursdager og innflyttingsfester tar jo aldri slutt her. Når kan en stakkars få litt fred? Ikke det at det ikke er koselig asså, for det er jo det. Men, nei, nå må jeg legge på ja, detta blir dyrt vettu! Hade! God helg!

mandag 19. april 2010

schmuke

Endelig er der verste uka noensinne i Melbourne over.
Mandag: Innlevering av plakat og bare generelt feil, feil, feil.
Tirsdag: Fikk ny oppgave. Trøtt, trøtt, trist!
Onsdag: Stresse verre med å gjøre ferdig to oppgaver. Skrive rasjonal, Printe, skjære, brette, lime, sånne ting som aldri går som det skal vettu.
Torsdag: Siden ting selvfølgelig ikke hadde gått som de skulle dagen før -> stå opp kl.7 for å stresse til Dinkums og stå i printekø. Etter 10 min skjønte jeg at jeg aldrig ville bli ferdig, for ca alle andre skulle visst også printe alt rett før innlevering. Så løpe til skolen og printe der isteden (noe som gikk overraskende bra! Bare litt feil farger.) Innlevering av Café Vue-macaroonboks, -sjokoladeboks og -pose + katalog for botanisk hage (hvor halve var printet på fint papir som jeg ville ha, og andre halve var printet på stygt Dinkumspapir fordi jeg var stresset når jeg skulle kutte A3 arkene mine i to, så jeg fikk halve bunken 1 cm mindre en A4 og halve 1 cm større en A4. Og dumme printeren på Dinkums tar jo ikke papir som ikke er i A-størrelse, så de for korte arkene ble helt ubrukelige!) Men uansett... fikk levert i hvert fall. Men tror du vi fikk litt velfortjent pause fra skoleoppgaver etter dette? Neida! Vi fikk utdelt to nye oppgaver med en gang, sammen med litt kjeft om at halve klassen kom forsent til innlevering, og hvor uprofesjonelt det var og blablabla. Jeg var jo der alt for tidlig, så det var ikke min skyld i hvert fall!
Fredag: Trøtt, trøtt, trøtt! Måtte gjøre flashoppgaven som skulle være ferdig til klokka 5. Resten av dagen husker jeg ikke engang!
Lørdag: Eneste lite lyspunkt i uka. Vi var på Docklands (en bydel her i Melb) for og ta bilder og gjøre litt research til den ene nye oppgaven vår. Det var sol og vi spiste is og det var ganske fint egentlig. Gøy å ta litt bilder igjen også. Også hadde vi noen folk over for å feire den nye blå sofaen vår.
Søndag: Trøtt, trøtt, trist. Sove, spise glutenfri pizza på et sted som het Pizza... Sove. 
Såå, ja, det var min teite uke! Hvordan var din uke?

Her får dere se litt bilder av Docklands, ganske fint da.




Ny sykkel!



Silje poserer så fint for kameraet!



Eh..nam!


Kjetil vil ha iiiiiis




Fin butikk som jeg ønsker meg alt inni


For eksempel fine bokstaver :)




Og så tok vi trikken hjem

tirsdag 13. april 2010

Æsj


Richard dro fra oss igår. Han er også ferdig med Australia. Nå er han snart i Norge. Der er det vår. Her er det høst. Vi er triste. Hvorfor skal alle drive å dra? Det syns jeg ingenting om. Men vi sees snart!
<3

fredag 9. april 2010

Jeeeejjjeejeej

DA, vil jeg bare fortelle at jeg, etter lang tid, mange mailer, mye irritasjon, noen mer og noen mindre hjelpsomme Department of immigration-ansatte, folk som ikke kan sine egne regler, feilinformasjon, utelatt informasjon, to turistvisum, et bridging visa (som jeg ikke visste om engang når jeg hadde det, men fikk vite om i ettertid...), litt antageligvis ulovlig opphold i Australia, litt ulovlig opphold utenfor Australia, mye forvirring, tilbaketrekking av søknad, tilbaketrekking av tilbaketrekkingen av søknad, litt stressing, en lang klage, byrokrati på høyt nivå og en telefon (eller flere da, for de er jo aldri på jobb på sånne kontor, så man kommer jo alltid til telefonsvarer) jeg gruet meg så mye til å ta at jeg måtte manne meg opp i sånn en haltime før, fordi ja, jeg har telefonskrekk, men ja ihvertfall, jeg har endelig fått mitt eget helt ekte australske studentvisum





Det er jo helt fantastisk! Og uten å betale for ny behandling til og med, sparte 540 dollars på det, fornøyd! Ca. 1000 kilo lettere nå faktisk.

onsdag 7. april 2010

teitemats



Mats dro fra oss igår. :( Han er ferdig med Australia. Nå er han i USA. Vi er triste. 
Nå må du begynne å blogge litt mer igjen Mats, så vi kan følge med på hva du driver med.
<3

mandag 5. april 2010

Fjelltur jo

Det første jeg så når jeg våknet idag (klokka 8!) var en kenguru som hoppet forbi utenfor vinduet! Nei, det var ikke hjemme i Melbourne. Det var mitt i ingenmansland faktisk. Vi fant en måte og gjøre påsken litt mer påskeaktig på. Leide bil og kjørte til The Grampians, en nasjonalpark som ligger sånn tre timer nordvest for Melbourne. Det var jo ikke akkurat snø der da, men det var masse fjell, og litt sånn tettstedstemning sånn som det er i Gol. Var nesten som å være på hytta, bare varmt istedenfor kaldt, sand istedenfor snø, og kenguruer, emuer og firfirsler istedenfor sauer, rever og hester. Fint var det i hvert fall :) Utrolig fascinerende landskap her altså!

Her er bilen vår!

Hahah, neidaa! Bare en bil vi så tilfeldigvis på en bensinstasjon, men hahhaahah!

Sånn så det ut nede ved hotellet:)


Og veien bort til det fjellet vi skulle dra og se på (etter vi hadde kjørt en evighet oppover på svingete asfaltveier) så sånn ut:


Når vi endelig kom fram til dette fjellet vi hadde peilet oss in på da, Hollow Mountain, ble vi jo litt overrasket. Jeg hadde jo lyst til å dra dit fordi det så fint ut på bildet, hadde jo ikke lest beskrivelsen av turen ved siden av bildet. Bare at det skulle være sånn 2,5 kilometer eller noe å gå. Jaja, bare en halvtimes tid inn til den hulen, det kan jo ikke være noe problem! Men, så kom vi dit da, og så at noen drev og fjellklatret...


Og et australsk par som var på vei ned til bilen sin igjen sa: "Look they are rock climbing! But we took the easy way up, haha." Hmm... hulen i fjellet var jo såklart ikke nederst på fjellet, den var jo øverst! Og det var gaanske så langt opp dit og. Tok ikke en halv time for å si det sånn, ikke var det trapper heller. Bare fjell, steiner, trær og stup rett ned! Wææ! Men helt fantastisk når vi først kom oss opp da! 
Her nyter Richard utsikten, nesten framme nå.


Hulen min:)


Toppen! Jeej!


Det var slitsomt, men gøy! Turen opp var verdt det. Men følte ikke at jeg var helt riktig kledd, hehe. Tror faktisk jeg ønsker meg sånne fjellsko. Så kan jeg dra på hytta og gå på tur på fjellet om sommeren også. Fjell asså, liker det :)

Også så vi noe aboriginal art. Stod ingenting om når det var fra da, men er nok ganske gammelt. Det var en historie om en kjempestor emu eller noe...




Helt oppå der var vi!


Utsikt fra The Balconies by night. Et annet sted i The Grampians.


McKenzie Falls. Såå fint!


Her er dyrene vi så:
Kookaburra. Lyden høres ut som et menneske som ler kjempehøyt! Litt skummelt egentlig, men ganske morsomt.


Skippy :)


Emu. Turte ikke gå så nærme. De var store! Er ikke de sånne som bare plutselig kan begynne og jage deg? Hjelp!


Australsk påskequiz:
Klarer du å se hvem som ikke hører hjemme i denne rekken, nr 1, 2 eller 3?


Jaja, det var den turen. Vi var bare borte i to dager, men føler at jeg har gjort og sett veldig mye. Deilig å rømme litt vekk fra byen og skolearbeid! The Grampians kan anbefales i hvert fall!

Ellers har jeg tvunget litt påske på de jeg bor med og. Her i helgen drakk vi rødvin, spilte yatzi og amerikaner. Nesten akkurat som hytta jo! Jeg var forresten veldig god i amerikaner :) Ikke så mye i yatzi da... men hallo, det var jo maxiyatzi! Hvem spiller det lixxom? Tårn?



Og Daniel klarte og rive seg vekk fra iPhonen sin en liten stund og la kabal i sofaen. Men han fant ut at det var mye vanskeligere enn på telefonen, for der spratt alle kortene rett på plass av seg selv. På sofaen bare skled de rundt over alt... lol


Men nå er det bare to dager igjen av ferien min. Det blir vel bare jobbe, jobbe med skoleoppgaver det! Kan jo ikke bare ha det gøy heller!