torsdag 12. november 2009

Søkt...

Ganske morsomt å se hva folk har søkt på og kommet inn på denne bloggen!

1. alterfeilvei
2. alt er feil vei
3. melbourne vær
4. 50 talls bowlings klær
5. bård og trine
6. fotobokser feil vei bilde
7. heliumballonger
8. kenguruskilt
9. kettledownunder
10. kettledownunder.com
11. kjetil og silje
12. vannet snurrer feil vei australia
13. alterfeilvei.blogspot.com

mandag 2. november 2009

Hjem...eller bort...

Da sitter jeg på flyplassen i Melbourne og venter på min aller første flytur helt alene! Haha, var kanskje på tide det og.. Har litt blandede følelser for å dra hjem. Det er så deilig å ha ferie og være i Melbourne med fine mennesker og sol og sommer, men det skal bli koselig å komme hjem og se alle sammen igjen da såklart! Selvom det er høst/vinter. Det første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem til Oslo er å kjøpe undertøy! Hehe, her finnes det nesten ikke undertøy her... Hva går folk med? Du har to valg, enten undertøy med bamser og Hello Kitty, gjerne med blonder og rysjer, eller så må du handle på Target/Big W som er sånn OBS-llignende, kjedelige butikker! Også skal jeg klippe meg:) Gleder meg såå til å klippe meg hos Anne Marie igjen! Hun er best:)
Jaja, jeg får vel gå på flyet jeg nå da...

På lørdag var vi på Halloweenparty:)
Fine?








onsdag 28. oktober 2009

Siden søndag har jeg

1. Blitt ferdig, helt ferdig med mitt første semester i Melbourne. Rart og deilig på samme tid. Glad jeg har to igjen da.
2. Drukket øl klokken 10 om morningen på en mandag, på skolen sin regning! RMIT<3
3. Sagt hadet til en venn som ikke kommer tilbake igjen, oj, det ble et dikt det nesten, men litt trist var det hvertfall.
4. Ikke helt skjønt at det er ferie ennå. Går rundt med følelsen av at jeg har noe jeg må gjøre.
5. Funnet ut at jeg er litt lav... rekker ikke opp til taklampa mi når jeg står på en stol engang jo!

6. Glemt å kjøpe lyspære... sitter i mørket...
7. Kjøpt to par solbriller for 20 dollars, fornøyd med den.
8. Gått i shorts og t-skjorte, fordi det er sommer, haha, fornøyd med den og.
9. Levert min første film på mange år til fremkalling, gøy!
10. Våknet tidlig hver morgen fordi det kommer sol inn vinduet og lager stekeovn av rommet mitt!
11. Rotet til hele rommet med papir og klær og ting og...rot...

12. Vært på IKEA og kjøpt en kasse til alt rotet, så nå er det bare å gidde og begynne å rydde da, heh
..
13. Funnet ut at jeg kan spise epler hvis jeg bare skreller de først :)
14. Slappet av i parken.
15. Kastet ball i parken.
16. Gledet med til å komme hjem til Norge!
17. Gruet meg til å reise fra Melbourne!

Legger ved to bilder som oppsummerer hvordan det er å være i Melbourne og ha fri:)



Gratis øl på morningen kan lett bli til en veldig morsom handletur senere... Haha... Julepynt er også veldig populært her forresten!


fredag 23. oktober 2009

Holga



Dette fantastisk fine kameraet fikk jeg av de snille vennene mine til bursdag:) Det har 4 forskjellige fager på blitzen! Ååjaaa! Så nå får vi se om det ikke blir noen vakre kunstverk etterhvert, hvis ikke filmen blir svart da, haha :)

tirsdag 20. oktober 2009

Varmt

Det er varmt her. 28 grader tror jeg. Men jeg kan ikke være ute:( Jeg må være inne å gjøre ferdig portfolioen som skal leveres imorgen, æsj. Men vi har vært og spist is da. Og kjøpt halspastiller. Jeg er blitt avhengig av halspastiller tror jeg. Ellers hoster jeg som en gærning, æsj. Jaja, gleder meg til imorgen hvertfall:)


Gratulerer med dagen pappa:)



Foto: icanhascheezburger.com

lørdag 17. oktober 2009

Video:)

Se på denne fine videoen som Richard har laget av bildene fra når han var på besøk her:)

fredag 16. oktober 2009

æsj

Når jeg var liten, sånn på barneskolen, så var det liksom litt fint å være syk da. Ikke sånn veldig syk, bare så mye syk at jeg ikke trengte å gå på skolen. Da kunne jeg ligge i soffaen med dyna mi og se på tv og sove, også fikk jeg te og tegneserier av mamma. Det er ingen som kjøper tegneserier til meg nå... Teen må jeg lage selv. Men så glemmer jeg å drikke den opp, fordi først er den for varm og jeg vil jo ikke brenne meg heller, også setter jeg den på sengekanten under vinduet, og når jeg husker på å drikke av den, så er den selvfølgelig blitt kald. Kald te er ikke noe særlig godt, hvis det ikke er iste da, som jo er meningen at skal være kald. Isteen på Empress of China er ikke så veldig god. Den smaker bare sukker! Jaja, jeg er hvertfall blitt syk igjen:( Det er ganske dårlig gjort egentlig for det er jo ikke så lenge siden jeg var syk! Kanskje kroppen min tror den er i Norge, for der er jo alle syke for tiden... Men nå var jo Silje var syk i begynnelsen av uka, så jeg er vel blitt smittet av henne, æsj dumme kropp. Så her har jeg befunnet meg i to dager nå:



Igår orket jeg heldigvis å gjøre ganske masse skolearbeid da. Og det var veldig flaks, for på tirsdag klarte jeg å slette hele mappen med alt skolearbeidet jeg har gjort dette semesteret... Men heldigvis hadde jeg tatt backup av det meste, så det var bare en oppgave som ble helt borte, og tre som jeg mistet all reseachen til. Jeg vet at de fleste sier at jenter kan gjøre mer en en ting på en gang, og det er jo kanskje sant, men ikke så mye mer tror jeg. Hvertfall ikke scanne ting, skype, overføre ting til en ekstern harddisk og slette ting sånn at det er plass til å lagre det som ble scannet samtidig. Eller er det bare meg? Men idag er jeg helt ubrukelig egentlig... Har sett på Gossip Girl, Flight of the Conchords, prøvd å sove, noe som ikke er så lett siden det er 100 grader på rommet, ja, når jeg ikke orker å bevege meg lengre en bort til badet og tilbake til senga, daa, ja da skal det være strålende sol og sommer ute. Jaja, siden forrige uke var så bra, så kunne vel ikke denne uka også være det!

mandag 12. oktober 2009

Bursdagsfest

Vi feiret bursdagen til Kjetil og meg på lørdag. Masse mennesker, brownies, hatter, latter og champagne:)


Så fint at du fikk med alt rotet på bordet vårt, men bare halve hodet til Kjetil, Bård!


Mats og Bård er så fine med hatter da!


Gærne Leonee og meg. Silje hadde kjøpt så fine... rosetter til oss som vi måtte gå med, haha










Hahaha




Daniel og Mats med to av våre fine klassekamerater, Tim og Adam.


Leonee, Mickey og Ole synger(?) og danser :)




Etter dette kom det en litt skummel vakt som sa vi hadde fått klager fra naboene... jaja, var jo bursdag... hehe... så da var det ut for å danse resten av natta:) Så dagen etter ble jo ikke særlig produktiv... Bare 1 uke og 2 dager til vi må levere portfolioen til trykk nå! Hjelp!

lørdag 10. oktober 2009

Permisjon

Nå har Richard fått permisjon fra jobben, så da blir han med tilbake hit etter jul:) Jeej! Er det forresten noen som trenger å leie en leilighet på Sinsen fra Januar til Juli? Hehe...

Jaja, nå skal vi ut og handle litt til bursdagsfesten vår ikveld, får feire litt ekstra jeg da:)

fredag 9. oktober 2009

25 Wæææ

Ja, da var jeg 25 da plutselig... hmm... høres så gammelt ut! Snart 30 jo! Men hadde en veldig fin bursdag da:) Blomster på døra, hyggelige telefonsamtaler, meldinger og heliumballonger i massevis! Haha, til og med en som spilte musikk! Litt flaut og da, når Trine og Kjetil kom med syngende ballonger inn i klassen midt i timen! Men var koselig da:) Også hadde de bakt muffins (glutenfrie såklart) til meg og, så snillt!





Haha, gøy å vandre rundt i byen med en musikkspillende ballong på slep!

Senere på kvelden dro jeg og mine fine norske venner ut og spiste, noe som endte med sang, trompetmusikk og kake med stjerneskudd. (Takk Mats! Ble jo bare en smule flau igjen, haha....) Så var det ut for å ta noen øl etterpå da, morsomt, morsomt, morsomt:)

Så, selvom det var litt rart og feire bursdagen sin på andre siden av jorda, med bare nye venner (bortsett fra Kjetil da), var det veldig fint også! Fikk jo til og med litt ekstra lang bursdag. 33 timer, var det ikke det vi ble enig om til slutt... haha:)

onsdag 7. oktober 2009

Bra uke :)

Etter mange telefoner med Department of Immigration and Citizenship, mye fram og tilbake til International Students Office på skolen, og andre eposter og telefoner, virker det endelig som om vi (Kjetil og jeg) har fått studentvisumene våre i orden. Vi får vel ta mesteparten av skylden selv da, ettersom vi ventet helt til siste liten med å søke, men nå er vi i hvert fall ekte australske studenter, og ikke bare turister lengre :)

I dag har vi også skaffet oss nytt modem, så nå kommer vel forhåpentligvis internett til å virke litt bedre en det har gjort hittil også :)

Og i går fikk jeg endelig tilbake magasin-oppgaven min, som våre to veldig distré lærere hadde klart og rote bort, og ikke nok med det, men jeg fikk også HD (high destinction) på det, som er den beste karakteren :)

I morgen har jeg bursdag, så da skal vi ut og spise tapas :)

Og på lørdag blir det bursdagsfest for
Kjetil (som blir 24år til søndag) og meg, og da skal vi lage glutenfrie brownies :)

Alt i alt vil jeg si at dette er en veldig bra uke! :)

mandag 5. oktober 2009

Phillip Island

Jeps, vi leide bil igjen, og denne gangen dro vi til Phillip Island:)
Her har vi den fantastiske sjåføren Richard, veldig fornøyd med at han fikk kjøre på "feil" side av veien!


Mye fin natur og se langs veien da:)




Også fant jeg noen nyyydelige...(?!) logoer på veien... haha!


Framme på Phillip Island fikk vi endelig sett fine dyr. Jeej!
Se på den søte da! Vi kunne nesten gå bort å klappe den, hvis det ikke hadde vært for at den var redd for oss da...




Her prøver jeg å ta et bilde av meg selv sammen med wallabyen...


Haha, så fint ble det bildet!


Richard sammen med en nyskjerrig wallaby!


Også var det mange koalaer der:) Her var det en som faktisk var våken! De sover vanligvis sånn 18-20 timer i døgnet...


Her er Richard og jeg sammen med koalaen, haha!


Men plutselig så vi en koala som var mye nærmere:) Den satt bare der på gjerdet og sov. Fikk såå lyst til å klappe den, for den ser jo ut som en liten kosebamse, men ville jo ikke skremme den. De har visst ganske så skarpe klør som de kan forsvare seg med.


Her er Richard og jeg med den koalaen, haha, lol!


Og langt borte ved skogen, så vi to kenguruer hoppe rundt. De ser så rare og morsomme ut når de hopper, nesten litt sånn feil for de ser så tunge ut. Men ganske facsinerende at de han hoppe så fort og langt da.


Dette er faktisk den minste lille fuglen jeg har sett! Så morsom og fine farger da:)


Den fine bilen vår, med Richard bak rattet :)
Når det begynte og bli mørkt, var det på tide å kjøre bort og se på verdens minste pingviner!


Her sitter vi og venter på av pingvinene skal komme:) Var veldig kaldt og mye vind der nede ved sjøen, men heldigvis kunne vi kjøpe sånne fine pingvinpledd da vettu, så vi ikke ble så kalde, hehe:)


Det var ikke lov å ta bilder av pingvinene da, for de var så små og redde, men det var så fint å se på de der de dukket opp på stranden. De flokket seg sammen og "løp" så fort de kunne over stranden og inn i buskene hvor de hadde redene sine gjemt. De er lyse under på magen og mørke på ryggen, så når de er i vannet så er de ganske trygge for da er de nesten usynlige. Men med en gang de kommer opp av vannet er de utsatt for andre rovdyr. De var jo kjempesmå, sånn 30 cm ca, så de kom seg jo ikke så veldig fort avgårde selvom de løp så fort de kunne... hehe, også ser de jo også ganske klumsete ut der de prøver å løpe avgårde:) Men veldig, veldig søte!

Her er noen bilder av de jeg stjal på internett... er de ikke søte! ååjooo:)




Foto: worldnomads.com og www.tour.com.au

fredag 2. oktober 2009

Bokstavleken

Vi har vært på bowling igjen!
Se så mange ord vi kan skrive med t-skjortene vår nå! Hahah:)




































Nei.... vent litt...



Der ja!



Også bowlet vi litt også da faktisk:) Sjekk stilene!

Kule Kjetil



Tøffe Trine


Baby Bård


Råkke Richard


Og, ehh.... Kjipe Ole, som ikke ville kjøpe seg bokstav t-skjorte...


2 x Barske Bård


Så gøy på bowling!