mandag 31. august 2009

fancy schmancy

I går var vi på kino. Men ikke på en sånn vanlig kino, å neida, vi var i gold class salen på Crown og så The Ugly Truth, hehe. Filmen var ganske morsom, men hele opplevelsen var egentlig mye morsommere. Først kunne vi bestille hva vi ville ha fra en meny med mat, snacks, drinker, vin, øl, brus ++ Så ble vi vist til plassene våre som var store lenestoler :) Etterhvert kom "kelnerne" og serverte oss det vi hadde bestillt, og hvis vi trengte noe mer, var det såklart bare å trykke på knappen! Hahah, ganske fancy må jeg si!






I dag har jeg sett en snømann og vært hos frisøren :)




Så sånn ser jeg ut nå:

fredag 28. august 2009

7 uker

Jeg har blitt syk, og ligger i senga og kjeder meg. Derfor tenkte jeg at jeg skulle poste noen blider fra de 7 første ukene i Melbourne :)

Kjetil og jeg kjørte med kjempestore fly, ganske gøy, i begynnelsen... Så ble det ganske kjedelig etterhvert! Det var så deilig å gå ut av flyet i Bangkok, men så var det bare en time før en nesten like lang flytur igjen... hele turen tok sånn 23 timer! Dessuten hang min tv-skjerm seg opp, så jeg kunne enten spille tetris eller ingenting..haha...






Her er det aller første bildet fra Melbourne. Hostellrommet vårt med hyggelige mennesker som hadde kjøpt øl til oss :) Mickey fra Taiwan, og de andre raringene som er de jeg bor sammen med nå. Ole og Silje fra Bergen, Daniel fra Stavanger og Kjetil da, fra Frogner :)




Vi har ikke sett noen kenguruer eller koalabjørner ennå da, men vi har vært på possumsafari (med Ole som guide) i parken utenfor hostellet. Rare rotte/ekorn/kattelignende dyr, som var veldig nysgjerrige.





Så endelig, etter en uke på hostell, og en uke i Kaldehuset (et hus som vi ikke skjønte hvordan vi satt på varmen i, som vi fikk låne av søsteren til en fra Studentersamfundet i Oslo mens hun var på ferie), fant vi en leilighet i North Melbourne, 15 min å gå til skolen :) To etasjer, fire soverom, to bad, stue, kjøkken, balkong og en hems (som Ole flyttet inn på etterhvert).

Vi handlet 9 traller med ting på IKEA... noe som virker veldig rart nå, fordi jeg bare har en pult og en seng på rommet, og bare en soffa og et bord i stua...




Kjetil er flink og støvsuger hemsen




Rommet mitt :)






Så fikk vi besøk av Jorun, som bodde her en ukes tid før hun fant sitt eget sted (faktisk flyttet hun inn der Ole bodde, når Ole flyttet inn på hemsen hos oss), og Atle, en venn av Kjetil som skulle reise litt rundt i Australia. Både god på skating, fotografi og grafisk design!




Vi kjøpte oss like tskjorter, så vi kunne se ut som et lag når vi dro og bowlet :)




Ole bowler med heiagjengen i bakgrunnen! Marianne, Bård og Trine.




Det er ganske mange nordmenn her, lettest å bli kjent med de...
Jorun, Mats, Silje og Daniel





Bård (aka skatebård), og for å være litt forvirrende, en Bård til (aka vaffelbård, hoppebård, longbård) og Marianne




Og meg da, søt og snill som alltid :)




Mickey tok oss med til en ekte kinesisk restaurant i China Town :) Jeg vil påstå at vi var ganske så flinke til å spise med pinner! Her koster maten sånn fra 8 til 16 dollar (40-80 kr) for masse mat :)

I midten der med hvit tskjorte, har vi Jørun. Han kjente Ole fra før av og bor nå på st. Kilda (fancy plass nede ved havet) sammen med Jorun. Hihih




Her er Kjetil og jeg flinke studenter på biblioteket




Henge på Starbucks.
Mats med sin kule klokke :)




Kjetil og Mickey




The cool kids, nede på St. Kilda




The weird kids, i sentrum




Det blåser veldig mye her for tiden. Jeg hørte før jeg dro at Melbourne er kjent for å ha fire årstider på en dag, og det er vel faktisk sant. Alltid sol når jeg våkner, også når vi skal ut er det kanskje regn eller vind eller begge deler. Kjøpte meg en ny paraply som virket i sånn ca. 3 minutter haha. Nå er den vrengt og vridd og litt revnet! Men Silje, som er fra Bergen klarer seg så fint som bare det. Men heldigvis har det begynnt å bli mye varmere nå da. Vi kan til og med gå uten jakke noen dager :)




Fant en gammel fotoboks når vi var og handlet i Chapel Street her en dag. Hehehe :)



Melbourne er fint :) Kom på besøk snart!

Foto: Kjetil, Mickey, Jorun, Trine, Marianne, meg, fotoboksen og bowlinga

torsdag 27. august 2009

Alt er feil vei

Alt er faktisk feil vei her. Okey, jeg visste jo fra før at at rattet er på feil side av bilen og at bilene kjører på feil side av veien, men det er så mye mer! :)

Månen er opp ned.

Istedenfor å stoppe intill kanten av veien (som jo både er mest logisk og praktisk må jeg si), stopper trikkene her midt i veien. Det vil si at man faktisk må gå midt i bilveien for å komme seg på trikken.

Alle oppover-rulletrappene er der nedover-rulletrappene skulle vært og alle nedover-rulletrappene er der oppover-rulletrappene skulle vært.

Hvis jeg går rett mot noen på veien, svinger jeg gjerne til høyre side for å unngå og kræsje rett i personen, men tror du ikke at alle her svinger til venstre side når de skal gå forbi? Joda, så da blir det jo kræsj allikevel...

Entertastene på dataene her er ikke avlange sånn nedover, men på tvers selvfølgelig.

Når du skal skru på lyset må du trykke lysbryteren nedover, og når du skal skru det av må du trykke den oppover.

Alle nøkler må man putte inn opp ned i låsen.

Og sist men ikke minst, så snurrer faktisk vannet mot høyre i vasken.

Velkommen til Melbourne, Australia :)